Nieuwe Kleine OndernemersRegeling

Beste relatie,

Zoals u misschien weet wordt vanaf 1 januari 2020 de Kleine ondernemersregeling (KOR) vervangen door de OVOB. Dat is de omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting. Is de omzet lager dan € 20.000 per jaar dan kan je een verzoek indienen om vrijgesteld te worden van BTW (aangifte). Je brengt dan geen BTW meer in rekening bij je klanten en mag ook de voorheffing niet meer aftrekken. Je verricht voortaan BTW-vrije prestaties.

Uiteraard kunnen wij dit ook voor u regelen. Dit geldt voor zowel rechtspersonen (Bv’s) als eenmanszaken/zzp etc. Laat het ons ook weten als u de aanvraag zelf heeft ingediend. 

Het verzoek dient voor 20 november te worden ingediend en geldt dan voor minimaal 3 jaar. Kom je boven de € 20.000 dan moet je dit melden en vervalt de vrijstelling.

Er is een nadeel want er geldt een herziening (is btw-terugbetaalplicht). Voor roerende zaken is er een termijn van 4 jaar na datum aanschaf (2016 t/m 2019).  Is de in vooraftrek genomen BTW hoger dan € 500 dan geldt een terugbetaling.

Wij kunnen in voorkomende gevallen de berekening maken.

met vriendelijke groet,

Marcel Gosens